de weg

Je loopt op een weg, ik denk dat iedereen dat al wel eens gedaan op een weg lopen. Je komt een kruispunt tegen met 4 straten, eigenlijk 5 maar de 5de straat zie je niet, je weet niet waar je in moet slaan. je twijfelt. En dan kies je toch voor die ene straat.  Je wandelt. Zoals elk mens al wel eens heeft gewandeld. Na een tijdje zie je dat je niet goed zit, je weet niet hoe je terug moet draaien , je weet zelfs niet meer waar je vandaan bent gekomen. Je weet niet eens meer waar je naartoe wilt.

 

Je houdt iemand tegen om de weg te vragen, hij kan je niet helpen. “Als je zelf niet weet waar je naartoe wilt, dan kan ik je ook niet zeggen waar je heen moet gaan” zegt hij. Je vraagt hem naar het kruispunt met de 4 straten om terug te kunnen lopen, hij kent alleen een kruispunt met 5 straten, dus  je laat het maar bang dat je nog verder verloren zult lopen.

 

Je loopt door, hopeloos verkeerd, maar het kan je al niet meer schelen, als je maar ergens uitkomt, als dit maar ergens stopt. Dan ben je klaar met wandelen, je bent niet waar je moest zijn, maar je bent ergens.

Je bent er niet trots op, dat je niet bent teruggedraaid, maar je accepteert het want je bent klaar met wandelen, toch voor vandaag.

 

En dan weet je het, opeens weet je hoe je  had moeten lopen, je ziet de 5de weg waar je in had moeten slaan. Alleja je ziet hem in je hoofd, zit er verdomd ver vanaf. Het is te laat, daar kun je nooit meer naartoe. Je gaat op de grond zitten en je vloekt, maar echt vloeken.Je loopt naar een spiegel, je weet niet waarom, en ziet dat je veranderd bent. Die weg heeft je veranderd. Je had misschien niet moeten doen wat je gedaan hebt, maar je hebt er verdomd veel uit geleerd.  Je kijkt naar jezelf en je lacht, om wat je gedaan hebt. Zachtjes zeg je  ” bedankt” en loopt weer verder.

Advertenties
Geplaatst in: Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s